Winterbanden

Al jaren wordt er veel gesproken over winterbanden. Dat is ook logisch als je de voordelen ervan weet. Doordat winterbanden van een zachter rubber worden gemaakt en het profiel zodanig wordt vervaardigd dat er continu een bepaalde trilling door het profiel gaat wordt sneeuw, ijs en modder er direct uit geschud als het ware. Hierdoor blijft het profiel vrij en kan het steeds weer een maximale grip realiseren. Zeker bij auto’s waarbij achterwiel aandrijfing van toepassing is zijn winterbanden een must. Veel BMW rijders weten dit maar al te goed. Op zomerbanden komt de wagen in flinke sneeuw niet meer weg terwijl op winterbanden de auto nog gewoon kan wegrijden.

50% kortere remweg

Met winterbanden heb je al snel een 50% kortere remweg. O.a. de ANWB heeft al veel aandacht besteed aan winterbanden en heeft zelfs een video test gedaan om de resultaten te presenteren. Ook hierin wordt nog eens duidelijk hoe groot de verschillen tussen zomer- en winterbanden wel niet zijn.

Winterbanden online aanschaffen

Als je winterbanden nodig hebt kun je die het best online bestellen. Je bent dan al snel enkele honderden euro’s goedkoper uit dan wanneer je langs een regionale garage of banden bedrijf gaat. Zelfs wanneer je de banden wilt laten monteren kun je prima online bestellen. Je kiest simpelweg een montagepartner in je eigen regio en de banden worden daar afgeleverd. De betreffende montagepartner neemt vervolgens contact met je op om de banden te monteren. Dit kan al vanaf € 8,- per band. Kortom: zorg voor een goede wegligging en veiligheid voor jezelf en mede weggebruikers en kies direct uit en bestel: winterbanden

Leave a comment