Zomerbanden

Iedere zomer een goede wegligging door het gebruik van zomerbanden. Een groot deel van de Nederlandse automobilisten wisselt jaarlijks tussen zomerbanden en winterbanden. Hierdoor wordt er ieder seizoen een optimale wegligging veiliggesteld. Zeker bij het gebruik van banden met een goed profiel is de grip t.o.v. banden met een slecht profiel zeer goed merkbaar. Misschien heb je het zelf al eens ervaren; een hete zomerdag in Nederland waarbij het opeens gaat onweren en regenen. Door de zware regenval kan er dan al snel aquaplanning ontstaan. Hierdoor gaan de banden als het waren over het water surfen doordat het water niet meer afgevoerd kan worden. Het gevolg is een onbestuurbare auto en mogelijk erger nog, een botsing. Het komt nog steeds veel voor. Controleer daarom regelmatig je banden. Je kan daarbij letten op de profieldiepte, slijtage van de band en de wangen. Wanneer er weinig profiel op de banden aanwezig is kun je die het best direct vervangen. Ook wanneer je banden schuin afslijten, bv een rand erger dan de rand aan de andere zijde kun je ze het best vervangen. Anderzijds kun je ervoor kiezen om de banden diagonaal te wisselen zodat het minder versleten deel het wegcontact oppakt. Indien de wangen van de banden scheurtjes vertonen wordt het aangeraden deze te vervangen. Het scheuren van de wangen komt voornamelijk voor bij verouderde banden welke gaan uitdrogen. Maar ook door bv het raken van stoepranden kunnen scheurtjes ontstaan, of erger, hele happen kunnen er uit de band verdwijnen. In dat geval dient de band ook vervangen te worden. Zijn jouw zomerbanden aan vervanging toe? Kijk dan direct bij de zomerbanden

2 thoughts on “Zomerbanden

  1. Tim

    Ook ik wissel mijn zomer- en winterbanden om in de seizoenen. Hierdoor krijg je de beste grip! Door de verschillende autobanden te gebruiken kun je altijd met een gerust hart op weg!

    Reply
  2. james

    het is idd heel belangrijk dat je de Banden goed blijft controleren op de spanning. Zoals er wordt beschreven in dit duidelijke artikel let goed op scheurtjes wanneer je dat merkt zul je je ze echt moeten vervangen.

    Reply

Leave a comment